Het voordeel van het toezenden van een wachtwoord per e-mail is dat u geen wachtwoord meer hoeft te onthouden. Daarnaast is er minder risico dat het wachtwoord zonder dat u het weet in verkeerde handen valt.

Als u kiest voor deze optie, dan logt u niet in met een vast wachtwoord, maar genereert de centrale computer steeds een nieuw wachtwoord. Dit wachtwoord ontvangt u per e-mail op het door uzelf gekozen e-mailadres. U kunt dit wachtwoord één keer gebruiken om in te loggen in combinatie met uw gebruikersnaam.

In "mijn profiel" is beschreven wat de inhoud is van uw lockertje is, in aantallen items en Mb's, en per hoofdcategorie en subcategorie.

Bij invoer van alle items en ge-uploade bestanden is het verstandig te voorkomen dat uw adresgegevens meekomen. Dus probeer de fysieke relatie tussen lockertje en uw woonadres zoveel mogelijk te vermijden. Bij eventuele scans van bijvoorbeeld rijbewijzen, is het verstandig uw adresgegevens af te plakken.

Er zijn een aantal maatregelen getroffen om deze site zo veilig mogelijk te maken. Alle gegevens die tussen onze servers en uw computer heen en weer worden gestuurd worden versleuteld. (voor de technici: encryptie op basis van een 40-bit SSL certificaat dat door de meeste browsers automatisch wordt ge-upgraded naar 128 bit) Deze verstleuteling geschiedt voor alle gegevens, dus vanaf het moment dat u zich aanmeldt tot het moment dat u zich afmeldt of uw browser sluit. De servers bevinden zich achter een zogenaamde 'firewall', die voorzien is van mechanismes om (pogingen tot) oneigenlijk gebruik te detecteren. De gegevens uit de lockertjes worden versleuteld voordat ze worden opgeslagen op onze servers. Van alle gegevens worden dagelijks, wekelijks en maandelijks back-ups gemaakt.